Konfekt-Hans

Skrevet af Besvarelse
Skrevet: 19. maj 2009 08:49 | Redigeret: 22. maj 2009 09:51

”Min!” skreg jeg, og transformerede pegefingeren om til en knytnæve. Responsen udeblev ikke. Et dukket hoved og to afværgende hænder.
”Min”, hulkede min lillebror, der altid havde været et lille barn i mine øjne. Hans evindelige tuderi afslørede at han havde testosteronmangel. Ikke uden grund at jeg kaldte ham Xeno. Han var øst hvor jeg var vest.
Det var vores forældres skyld. Hvis man døber et barn Hans – så leger man med skæbnen. Hybris bliver til Nemesis – og deraf TudeHans. Kunne det blive anderledes? Og nu hænger jeg på ham. Klodshans om benet. Mine venner blev færre og færre, og når jeg naivt troede at det ikke kunne blive værre. Så skete det. Der var kun én chokolade-konfekt tilbage.
Konflikten var uundgåelig. Den var bygget op siden fødslen. Der var kun plads til én i hjemmet. Et barn en konfekt.
Slaget var autonomt. Hånden var blevet til en ambolt der let som en fjer fløj frem. Kun ansigtet kunne stoppe den – Hans’ ansigt.
En konfekt er kendt for at skabe affekt, men dette var ventet.
”Min” lo jeg, og tog den brune konfekt langsomt op og førte den forsigtigt ind i munden, der allerede var fyldt med en solid mængde savl.
”Måske burde jeg kalde dig Rødehans?”, tænkte jeg så højt at jeg spyttede brunt, mens jeg så Hans dryppe rødt. Hans ville helt sikkert få ballade når mor opdagede gulvtæppets nye farve. Så var der ingen kære mor længere - slut med altid at tage ham i forsvar. Godt det ikke var mig der blødte.
Skrevet: 19. maj 2009 16:38

Hej Mik.
Håber ikke, at du var lillebror. Er alle storebrødre så slemme?
Du laver fine billeder: "Et barn en konfekt". "Slaget var autonomt". Konflikten er godt beskrevet.
Vh. Stig
Skrevet: 19. maj 2009 16:43

Hej Stig/Optimist,
Er lillebror, men ikke af størrelse :-)

Tak for kommentaren og konflikten var heldigvis opdigtet ;-)

/MK
-GENBOE-
Skrevet: 20. maj 2009 10:29

Hej Mik.

Du har beskrevet en evig konflikt, nemlig konflikten mellem 2 søskende, der begge ønsker opmærksomhed, og jeg synes du har gjort det rigtig godt.

"Der var kun plads til én i hjemmet, ét barn én konfekt," er en meget rammende udtrykt.
"Konflikten var uundgåelig. Den var bygget op siden fødslen," er endnu en god beskrivelse af deres forhold.

At Hybris bliver til Nemesis og deraf Tudehans, forstod jeg til gengæld ikke. Hvad mener du med den sætning?

At kalde lillebroderen Røde Hans fordi han drypper af blod, illustrerer virkelig, at han ingen følelser har for ham, udover had.

Gad vidst om de bliver venner som voksne??

Venligst, Ulla Genboe
Skrevet: 20. maj 2009 20:24

Hej Ulla,

Mange tak.
I mine tanker, som blev skrevet ned ret hurtigt, så var det Hybris at kalde lillebroderen for Hans. Og straffen kom i form af Nemesis som var en Tudehans. Det var lidt ment som en straf for at kalde ham Hans. Ikke at jeg personligt har noget imod navnet Hans ;-)

Mon ikke de bliver venner som voksne... hvis de når at blive voksne (kunne være en fortsættelse på historien).

Mange hilsener
Mik
L.B.W.
Skrevet: 30. maj 2009 12:58

Hej Mik.

Jeg læser denne tekst af ren nysgerrighed, da jeg lige har læst og kommenteret din' Undervejs' tekst.
Du er fuld af fine indfald, og teksten er både sjov og underholdende - denne her, altså!
Du skriver rigtigt godt, synes jeg. Jeg synes lige jeg ville nævne det ;-)

Hilsen Lisbet.
  Skriv kommentar